Varmepumper bruger udeluftens energi til at producere varme til dit hus. Det er på mange måder et godt økonomisk alternativ til eventuelle el-radiatorer eller brændeovne. Hvis du bor i et sommerhus, fritidshus eller andet bolig med denne type opvarmningsform, kan en varmepumpe derfor være en god løsning som vil spare dig for flere penge årligt. 

Der er mange ting man skal være bevidste om inden man går ud og køber en varmepumpe. Primært skelner man mellem en luft til vand varmepumpe og en luft til luft varmepumpe. Derudover er der en række andre elementer som er essentielle og væsentlige i forhold til hvilken model og type du bør vælge. 

Vælg en ordentlig forhandler 

Der findes mange forskellige forhandlere af varmepumper. Vigtigt er det at undersøge hvorvidt der er KMO eller VE verificeret. Dette er et godkendelsestegn på at forhandlerne har den rette ekspertise og faglige viden inde for området, og således sikrer sig at din varmepumpe er tilpasset din bolig og er monteret korrekt. 

Find en varmepumpe til dine behov 

Hvilken bolig du har og hvor mange kvadratmeter du ønsker opvarmet, spiller også ind på valget af varmepumpe. Ønsker du en varmepumpe til et kolonihavehus eller en halvårsbolig kan det måske være nok med en luft til luft varmepumpe som er en billigere løsning. Omvendt hvis der er tale om en helårsbolig kan det være nødvendigt med en luft til vand varmepumpe som også giver varmt vand i hjemmet.  

Undersøg funktionerne 

Ved hver enkel varmepumpe står der beskrevet en SCOP værdi, ydelsen (kwatt) og lydniveauet. Funkioner der er værd at bemærke hvis du eksempelvis ikke ønsker en støjende højlydt varmepumpe der står og kører. SCOP værdien fortæller hvor godt den tilførte energi udnyttes, og her er det bedst at vælge en med et højt tal. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *