Det er altid spændende at starte sit eget op, specielt når det er ens hjertebarn. Udover spændingen ved at starte som iværksætter, er der meget man skal tænke på, hvilket gør det til noget af en udfordring nogle gange. Selv når alle papirerne er i orden og man er klar til at starte sit iværksætter-eventyr, er der stadig nogle ting man skal huske på for at gøre det nemmere for en selv.

Her guides du til 3 ting der er gode at huske på, når du starter som iværksætter.

Glem ikke a-kassen

Noget som nogle gange bliver glemt ved opstarten af et iværksætter-eventyr, er a-kassen. Selvom budgettet er lille fra starten, er det muligt at finde en a-kasse der passer til din økonomi.

Selvom det måske virker unødvendigt at have en a-kasse når du har startet dit ejet firma, er det stadig vigtigt at have en. A-kassen udbetaler nemlig dagpenge til dig, hvis du skulle gå hen og blive ledig. Hvis det skulle ske, kan en a-kasse også hjælpe dig videre på arbejdsmarkedet med kurser som gør dit CV stærkere, og råd og vejledning, så du kommer lettere i job igen.

Læs mere om a-kasser og find den der passer til dig på siden her.

Et ordentligt skrivebord

Næsten ligegyldigt hvad din branche er, får du brug for et skrivebord. Som selvstændig iværksætter står du selv for meget papirarbejde, og har derfor brug for en arbejdsplads til at kunne ordne det ved. Det bliver rigtigt træls i længden ikke at have et specifikt sted til at ordne kontordelen af sin virksomhed.

Gør derfor dig selv den tjeneste og anskaf dig et godt og solidt skrivebord, som du sidder godt ved. Vælg evt. et skrivebord som kan reguleres i højden, så du kan sidde i en afslappet vinkel uden at overanstrenge skuldrene og armene.

Det er også en god idé at anskaffe sig et skrivebord med plads til opbevaring, så der er styr på alle de vigtige papirer og dokumenter, som du har brug for at have lige ved hånden. Lige meget hvor digitaliseret din virksomhed er, så er det altid en god idé at sørge for en backup af alle dokumenter på papir, hvis uheldet skulle være ude.

Her kan du lære mere om hvordan du vælger det korrekte skrivebord til dig.

Overvej et hæve-sænke bord for mere fleksibilitet

Du kan risikere at skulle ordne meget papirarbejde, og derfor skulle sidde ned i meget lang tid ad gangen. Det er ikke specielt godt for din krop, da du derved har større chance for at få ondt i ryg, skuldre og nakke. Hvis ikke du gør noget ved det, kan det meget hurtigt blive et større og længerevarende problem.

Den letteste måde at komme det til livs på er at anskaffe sig et hæve-sænke bord, så du både har mulighed for at arbejde stående og siddende. Når du har mulighed for afveksling, forebygger du mange problemer i ryg, skuldre og nakke.

Find gode råd om køb af hæve-sænke bord her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.