Udvid til hele Europa

Annonce

Danske virksomheder er gode til at fokusere på at udvide til Skandinavien, men ofte glemmer vi resten af Europa, da vi ofte føler, at der er en sprogbarriere og andre regler, når vi bevæger os sydpå.

Der er god grund til at udvide virksomheden til hele Europa, da det sagtens kan gøres på en let måde, hvis I tænker over, hvornår I udvider.

Start med et mindre kontor i andre lande

Mellemstore virksomheder kan sagtens håndtere at have et kontor i udlandet. Fordelen ved at oprette salgskontorer i hele Europa er, at I får en eller flere ansatte, som kan skaffe kunder til virksomheden. På den måde har I mulighed for at tjene flere penge i hele Europa.

Det er lettere, end mange lige tror at få et kontor i udlandet. Det er en god idé at tale med en boligadvokat for at høre om jeres muligheder. Ofte vil dette være første skridt, før I begynder at udvide virksomheden, da der er styr på reglerne i det nye land.

Gør jeres ansatte klar

Det kan være en god idé at flytte en ansat fra jeres hovedkontor til det nye kontor, så I kan være sikker på, at arbejdskulturen følger med. Derfor er det en god idé, hvis I har en ansat, som kan det sprog, som de taler i landet. Hvis I f.eks. gerne vil udvide til Spanien, kan I sende en af jeres ansatte til et spansk kursus. På den måde kan I hurtigt udvide til et nyt land, da jeres ansatte kan ansætte i det nye land.

Det er den letteste måde at ansætte på, at I hele tiden sender en ansat af sted fra hovedkontoret, så alle ved, hvad der skal ske, når I kommer frem. På den måde kan I få udvidet jeres virksomhed på ingen tid.

Reklamér til hele Europa

I dag kan man reklamere til hele Europa fra hovedkontoret. Vi vil anbefale, at I reklamerer fra jeres hovedkontor og så sender reklamerne ud til resten af verden. Dette behøver ikke kun være til Europa, da I let kan sælge produkter og konsulentydelser til udlandet.

I dag er der mange medier, som I kan vokse på, da Facebook, google shopping osv. er at finde i alle lande. På den måde kan I være sikker på, at der er masser af penge at tjene, når I udvider. Men der er alligevel god grund til at have kontorer i de lande, hvor I også sælger til. Men dette kan gøres ligeså billigt, som hvis I havde dem siddende i Danmark.

Hold produktion på hovedkontoret

I første omgang er det lettest, hvis I producerer alt på et centralt kontor i Europa. Som sådan behøver det ikke være i Danmark, hvis det er billigere for jer at flytte virksomheden til et andet land. Men ofte vil det ikke være nødvendigt.

Selv hvis I sælger konsulentydelser, er det en god idé at udføre opgaverne fra Danmark. På den måde kan jeres lokale kontorer skaffe kunder og evt. fokusere på at udføre mindre opgaver. Over tid kan I flytte mere ansvar til udlandet, hvis det ender med at være et stort marked for jer.

Hvis I laver en succesfuld udvidelse, så kan Danmark hurtigt ende med at være en af de mindste lande baseret på indtjening for jer. Europa er et stort sted, og der er mange penge at tjene ved at udvide og sælge til hele Europa.

Stort set alle typer af virksomheder har mulighed for at sælge til hele Europa, da de fungerer på samme måde som Danmark, hvis I ser bort fra sproget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.